De ontwikkeling van Digital Twins
Met Artificiële Intelligentie naar een meer preventieve en gepersonaliseerde gezondheidszorg
Hoe kan Artificiële Intelligentie ons helpen in de gezondheidszorg van de toekomst?
Anna is twee jaar geleden hersteld van kanker. Haar vitale parameters worden systematisch gemonitord. Nog meer zelfs, ze worden vergeleken met parameters van duizenden andere patiënten die dezelfde kanker en behandeling hebben gekregen. Zo kunnen anomalieën en afwijkende parameters heel snel worden opgepakt, waardoor in een vroeg stadium herval van de ziekte wordt vermeden.
Met Artificiële Intelligentie naar een meer preventieve en gepersonaliseerde gezondheidszorg
Dit is geen verre toekomst, maar een ontwikkeling die vandaag op het UZA gestart is in het Data Innovation Lab. Vitale parameters van patiënten van het UZA maar ook van patiënten van onze (internationale) partners worden opgeslagen. Deze data worden vervolgens gestructureerd en genormaliseerd in het Data Innovation Lab opgeslagen. Met behulp van Artificiële Intelligentie kunnen deze enorme datasets worden geanalyseerd en bepaalde patronen worden geïdentificeerd. Deze informatie kan cruciaal zijn om afwijkende parameters sneller op te sporen en zo een preventieve en gepersonaliseerde zorg voor onze patiënten mogelijk te maken.
Steun het onderzoek
Dit onderzoek is pionierswerk. We leren elke dag bij en worden daarvoor internationaal erkend. Wat vandaag nog experimenteel is, kan morgen uitgroeien tot een behandeling die voor iedereen toegankelijk is.