Dit doen wij
UZA foundation steunt onderzoekers die het verschil maken voor patiënten door nieuwe behandelingen te ontwikkelen of bestaande behandelingen te verbeteren. Ook jij kan hierin een rol spelen. Jouw schenking kan een belangrijke hefboom zijn om patiënten een echte of een betere oplossing aan te bieden.
Ontdek hier het onderzoek
- 1 op 3 Belgen krijgt vandaag vroeg of laat te maken met kanker. Het wetenschappelijk onderzoek naar technologieën om kanker te bestrijden evolueert voortdurend.
- Kinderen wil je graag koesteren en zo dicht mogelijk bij jou houden. Daarom werd in 2015 het Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum geopend.
- Binnen de afdeling neurologie wordt er onderzoek verricht naar de diagnostiek en behandeling van hersenaandoeningen, zoals Parkinson en Multiple Sclerose.
- Ontdek hier de projecten binnen het onderzoeksdomein van cardiovasculaire genetica. Deze zeldzame aandoeningen brengen een extra uitdaging met zich mee.
Cardiologie
Het onderzoek naar het herstel van hartkleppen, innovatieve behandelingen van ritmestoornissen en het nauwkeuriger in beeld brengen van hartproblemen zoals zuurstoftekort of ‘sporthart-letsels'.- UZA foundation ondersteunt en stimuleert innovatief onderzoek binnen oogheelkunde en de visuele functie.
Pijncentrum
Het onderzoek naar chronische pijn bij kinderen en adolescenten ondersteunen. Een juiste en snelle diagnose bij pijn is immers heel belangrijk.Orgaantransplantaties
Aandacht voor innovatie en onderzoek op vlak van de steeds evoluerende transplantatietechniek. Initiatieven rond stimulatie van orgaandonatie en het registreren als donor.Neus Keel Oren
Patiënten op de NKO afdeling hebben uiteenlopende ziektebeelden zoals evenwichtsproblemen, slaapapneu of stem-, spraak-, slik- en andere communicatieve stoornissen. De impact hiervan op hun dagelijkse levenskwaliteit kan zeer groot zijn.
Digital Twin
- Een digitaal evenbeeld van elke patiënt door de unieke samenwerking tussen ICT-experts en klinische specialisten binnen het UZA.
Ontdek hier alle projecten rond patiëntenzorg
- In het Zorgcentrum na Seksueel Geweld (ZSG) kan elk slachtoffer van seksueel geweld gratis terecht, 24 op 24 en 7 dagen op 7. In alle vertrouwelijkheid biedt ee
- Bewegen is gezond, ook als je gezondheid het even laat afweten, daar zijn we van overtuigd. De beweegtrajecten vormen een mooie aanvulling op de revalidatie.
Intensieve zorg en spoed
Medische en technische crisishulp aanbieden aan bevolkingsgroepen in binnen- en buitenland die lijden onder natuurgeweld en oorlog
Laatste aanpassing: 18 oktober 2024.