superstef
Op 19-jarige leeftijd kreeg Stef de diagnose acute leukemie en verloor hij acht dagen later de strijd tegen deze ziekte. Zijn ouders richtten daarop het fonds SuperStef op. Dit fonds ondersteunt wetenschappelijk onderzoek naar leukemie, specifiek naar Acute Myeloïde Leukemie (AML), onder leiding van professor Zwi Berneman, diensthoofd hematologie.
SuperStef

Fonds SuperStef

Stef, vol levenslust en energie

Stef was een vrolijke en sociale jongen vol levenslust. Hij zat in de Chiro, werd monitor bij de speelpleinwerking in zijn dorp en zat in het tweede jaar van zijn lerarenopleiding aan de hogeschool. Tot in juni 2017 het noodlot toesloeg. 

Acht dagen

Op donderdag 9 juni 2017 voelde Stef zich plots ziek. Hij werd sneller moe en had wat rugpijn, maar dit leek iedereen normaal. Hij had namelijk net een stressvolle examenperiode achter de rug. Twee weken later besloot hij toch op controle te gaan bij de huisarts. Daar werd  hij meteen doorverwezen naar de spoedafdeling van het UZA. Een korte en zeer emotionele periode brak aan.

Na allerlei onderzoeken is de diagnose snel duidelijk: Acute Myeloïde Leukemie (AML). De dagen die daarna volgen staan in het teken van chemotherapieën en allerlei behandelingen, waarbij de artsen proberen Stef weer aan te sterken en stabiel te krijgen. Acht dagen na de opname in het UZA overlijdt Stef. Zijn ouders, zus, broer, familie en vrienden laat hij vol ongeloof achter. Geert Lauwers, papa van Stef, vertelt: “Het is een ware hel waar je door gaat. Donderdagavond kwamen we aan op spoed, vrijdagochtend kregen we de diagnose en de zaterdag nadien is Stef overleden. Het ziek zijn en overlijden van Stef is zodanig snel gegaan, dat we niet eens afscheid hebben kunnen nemen.” 

Fonds SuperStef: omdat het allemaal niet voor niets is geweest!

Geert en Nancy Lauwers, de ouders van Stef, willen met het verdriet en de leegte die Stef achterlaat graag iets positiefs doen. Daarom richtten zij het fonds SuperStef op, ter nagedachtenis van hun zoon Stef. “We hopen dat onze bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek naar leukemie en AML, hoe klein dan ook, er ooit op een dag aan bijdraagt dat andere ouders niet hoeven mee te maken waar wij in die 8 dagen in het UZA en de weken en maanden daarna zijn doorgegaan. Dan is het misschien toch allemaal ‘niet voor niets’ geweest.”